U trendu

Troicki o svom „sparing partneru“: Novak je krenuo agresivno, biće ponovo onaj stari

Viktor Troicki nije dozvolio iznenađenje protiv Jevgenija Donskoja – 7:6 (4), 6:4, 6:0. U prvom setu, imao je Rus set loptu na servis Troickog, ali je Viktor izborio taj-brejk u kome mu ruka nije zadrhtala. U drugom kolu ide na Basilašvilija.

Drugom reketu Srbije mnogo je pomogao trening koji je dan ranije odradio sa Novakom. Ne zbog druga iz reprezentacije, već – njegovog trenera!

– Iskreno, radovao sam se treningu, ne toliko zato što je s druge strane Novak, nego zato što je s njim Agasi. On je moj idol iz detinjstva. Obožavao sam ga. Bio sam uzbuđen, i veče pre, i za vreme treninga – nije krio.

Troicki kaže da Agasi sigurno može puno da pomogne Noletu.

– Imaće prave savete. Daće mu novu energiju. Kad ga vidi u bosku za vreme meča, sigurno će ga to motivisati i želeće još više da se dokaže. Bio je to logičan potez što ga je doveo.

Viktor kaže da su se promene osetile već na treningu.

– Osetio sam razliku. Krenuo je s više samopouzdanja, s agresivnijom igrom! Vidim da ga je Agasi savetovao da igra dosta agresivnije. Mislim da će mu najviše pomoći na psihičkom planu. Takva legenda puno znači Noletu u ovom trenutku. Krenuo je bolje da igra. Videlo se u Rimu i Madridu da polako diže formu – poručio je Troicki, a prenose Novosti.

Osvrnuo se Viktor i na Novakove nešto slabije rezultate, pre nego što je angažovao Agasija: – Već je toliko bio postigao, pa je sasvim normalno što je sebi dao malo oduška. Navikao nas je na stalne pobede i uspehe, što je bilo neverovatno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar