U trendu

Troicki: Srbija je blagi favorit protiv Španije

Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je danas da je Srbija blagi favorit u predstojećem četvrtfinalom duelu Dejvis kupa protiv Španije, pošto protivnički tim nije došao u najjačem sastavu, ali je dodao da njegov tim neće nikoga potceniti.

„Dugo smo čekali da Španci dodju kod nas… Lepo je što smo se mi okupili od prvog dana, da se istovremeno pripremamo i treniramo za meč. Ovog puta će nama uslovi više odgovarati. Iako nisu došli u najjačem sastavu, imaju jako dobra dva igrača, (Pablo Karenjo Busta i Albert Ramos Vinjolas). Nema (Rafaela) Nadala, (Roberta) Bautiste, (Felisijana) Lopesa, (Davida) Ferera, ali su i ovo dobri igrači i moramo da pružimo maksimum da bismo uspeli da ih pobedimo. Nije mi žao što im nisu došli najbolji, bio bi veći spektakl, ali nama u neku ruku to olakšava posao“, rekao je Troicki.

Teniseri Srbije će od 7. do 9. aprila igrati u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Španije u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Srpski teniseri trenirali su danas u Beogradu.

Za Srbiju će igrati Novak Djoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, koji je i selektor. Selektorka Španije Končita Martines pozvala je Pabla Karenja Bustu, Alberta Ramos Vinjolasa, Marsela Granoljersa i Marka Lopesa.

„Ne potcenjujemo nimalo Ramosa ni Karenja Bustu, to su odliči igrači, pogotovo ove godine igraju sjajno, već su napravili dobre rezultate u ovoj sezoni, ali mislim da smo ipak mi blagi favoriti. Uvek kada igra Nole očekujemo pobedu. Najvažnije je da smo svi spremni i zdravi, da spremno dočekamo prvi meč u petak“, naveo je Troicki.

On je dodao i da će selektor odrediti ko će igrati u dublu, a da je snaga srpskog tima u tome što može da izvede na teren nekoliko kombinacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.