U trendu

Troicki u drugom kolu mastersa u Parizu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo mastersa u Parizu pošto je pobedio 60. igrača sveta, Francuza Adrijana Manarina posle tri seta, 6:4, 3:6, 7:6.

Teniseri su u prvom setu napravili pet brejkova, od kojih Troicki tri i posle nešto više od 40 minuta poveo je u meču. Manarino je u šestom gemu drugog seta oduzeo servis 28. igraču sveta Troickom, tu prednost je sačuvao i izjednačio je na 1:1.

Francuz, koji je za učešće na turniru dobio specijalnu pozivnicu organizatora, napravio je brejk u petom gemu trećeg seta i posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 4:2. Manarino nije iskoristio dve meč lopte na svoj servis u 10. gemu, pa je Troicki izjednačio na 5:5. Obojica su posle toga osvojili po gem pa je meč rešen u taj-brejku koji je Troicki dobio sa 7:5.

Troicki će u drugom kolu igrati protiv četvrtog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana, koji je kao peti nosilac bio slobodan u prvom kolu. Srpski teniser je do sada pet puta igrao protiv Nišikorija i ostvario jednu pobedu i to u njihovom prvom duelu 2010. godine. Poslednji put igrali su ove godine u Rimu, kada je Nišikori pobedio sa 5:7, 6:2, 6:3.

Ranije danas u drugo kolo Mastersa u Parizu plasirali su se domaći teniser Nikola Mau i Amerikanac Džon Izner. Mau je pobedio Martina Kližana iz Slovačke sa 4:6, 6:4, 6:3, a Izner je dobio Mišu Zvereva iz Nemačke sa 7:6, 6:4.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar