U trendu

Troicki zaustavljen u osmini finala Vimbldona

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, pošto je danas u osmini finala izgubio od Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:3, po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 3:6, 3:6.

Srpski teniser je odlično počeo današnji meč, poveo je sa 2:0 u setovima, ali je Pospišil potom napravio veliki preokret i plasirao se u narednu rundu Vimbldona.

Troicki je prvi set odigrao gotovo bez greške, pošto je u gemovima na svoj servis protivniku prepustio samo četiri poena. Srpskom teniseru je za prednost od 1:0 u setovima bilo potrebno manje od pola sata igre, uz jedan brejk koji je napravio već u trećem gemu.

Pospišil je na početku drugog seta, u drugom gemu, iskoristio nekoliko grešaka Troickog i stigao do tri prilike da mu oduzme servis, ali se srpski teniser izvukao iz teške situacije i osvojio taj gem.

Do kraja seta i Troicki i Pospišil su bili sigurni, nije bilo nijedne brejk lopte, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Kanađanin je bolje počeo taj-brejk, poveo je sa 2:0, a potom i sa 3:1, ali je Troicki uspeo da preokrene stvari u svoju korist i povede sa 2:0 u setovima.

U trećem setu je viđen sličan scenario kao i u prethodnim – nije bilo brejka sve do devetog gema i rezultata 4:4. Od tog trenutka usledio je preokret. Pospišil je iskoristio veliki pad u igri, napravio je brejk u devetom gemu, a potom je i lako stigao seta.

Pospišil je u istom ritmu počeo i naredni set, pošto je već u prvom gemu oduzeo servis Troickom. Kanađanin je do kraja seta bio siguran, nije dozvolio Troickom nijednu brejk priliku, a bolju igru pretvorio je u još jedan brejk na svom kontu.

Potpuno ista priča na terenu viđena je i u petom, odlučujućem setu – kratki poeni, brzi gemovi i bez prilika za brejk. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Pospišil naravio brejk, koji mu je i doneo pobedu nakon dva sata i 43 minuta igre.

Pospišil će u četvrfinalu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Hrvata Iva Karlovića i Britanca Endija Mareja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.