U trendu

TSS: Žao nam je, ali Ana će uvek ostati naša

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je da im je izuzetno žao što je najbolja srpska teniserka Ana Ivanović odlučila da više ne igra za nacionalni tim, ali da takva njena odluka nikako neće uticati na odnos prema njoj i sve što je uradila za srpski tenis.

„Ana Ivanović je saopštila da se povlači iz FED kup reprezentacije Srbije. Sportska diva, koja je mnogo dala srpskom tenisu, izazvala je time pomešana osećanja. Ne bismo bili pošteni kad bismo prenebregnuli čitav niz činjenica iz njene plodne karijere, kao to da je bila članica reprezentacije Srbije koja se izborila i takmičila u Svetskoj A grupi, osvojila titulu vicešampiona sveta u Fed kupu, bila broj 1 na WTA listi i podigla pehar na grend slemu Rolan Garos na pariskoj šljaci“, navodi se u saopštenju TSS.

Iz TSS ističu da je Ana devojka kojom smo se sa razlogom ponosili i čijim smo se uspesima radovali.

„Ona je i dalje naša Ana, kojoj je dovoljno pomenuti ime, bez prezimena, pa da cela Srbija zna o kome je reč. Zlatnim slovima ispisala je našu tenisku, ali i sportsku istoriju. Bila je dobar ambasador Srbije, te joj zato možemo reći samo jedno veliko hvala“, navode iz TSS i podsećaju na njen angažman u UNICEF-u u radu sa decom, pre svega kao promotor velike akcije „Škola bez nasilja“.

Ujedno, TSS je odbacio navode pojedinih sredstava informisanja da se komunikacija sa Ivanovićem u poslednja dva meseca povodom njene namere da se povuče iz FED kup reprezentacije odnosila na odnos medija prema njoj.

Ivanović se povukla iz reprezentacije nakon 10 godina, ali će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike