U trendu

U Banjaluci održana sednica OO EP u odbojci za učenike do 18 godina

BANJALUKA – U Banjaluci je održana sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u odbojci za učenike do 18 godina, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Na sednici je konstituisan Organizacioni odbor kojim predsedava Dodik, dok su potpredsednici ministar porodice, omladine i sporta RS Selma Čabrić i predsednik Evropske federacije školskog sporta i predsednik Saveza za školski sport Republike Srbije Željko Tanasković“, navodi se u saopštenju.

Prvom sednicom je, zbog ranije preuzetih obaveza Dodika, predsedavala Selma Čabrić.

„EP u odbojci za učenike do 18 godina biće održano od 21. do 27. maja ove godine u Trebinju, pod pokroviteljstvom Milorada Dodika, a predviđeno je učešće oko 300 učenika iz Evrope. Članovi odbora su istakli da su posebno ponosni na činjenicu što će na ovom prvenstvu reprezentacija Republike Srpske nastupiti pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta“, ističe se u saopštenju i dodaje da jee u okviru ovog događaja, osim takmičarskog predviđen i edukativno-kulturološki program, koji ima za cilj učenicima skrenuti pažnju na važnost, kako sporta, tako i obrazovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.