U trendu

U Beogradu održan radni sastanak OKS i Pododbora za sport Skupštine Srbije

BEOGRAD – U Beogradu je održan sastanak Olimpijskog komiteta Srbije i Pododbora za sport Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Republike Srbije, saopšteno je danas.

Predsednik OKS Božidar Maljković zajedno sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim ugostio je predsednicu Pododbora za sport Tatjanu Medved i članicu ovog tela, Anu Miljanić.

„Važno je da sportom upravljaju ljudi koji su ceo svoj život posvetili sportu. Upravo zato mi je drago što je za predsednicu Pododbora za sport imenovana jedna od naših najboljih rukometašica svih vremena, Tatjana Medved. Siguran sam da će zajedno sa svojim saradnicima doprineti daljem razvoju našeg sistema sporta. U OKS će svakako imati dobrog i kvalitetnog saradnika. Ovaj sastanak je, nadam se, samo prvi u nizu sastanaka na kojima ćemo se sa Ministarstvom sporta dogovarati o konkretnim potezima koji će nas dovesti do još boljih rezultata u budućnosti“, izjavio je Maljković, prenosi OKS.

Višacki je upoznao predstavnice Pododbora za sport sa delovanjem i ingerencijama OKS, kao i sa izazovima sa kojima se susreće ova organizacija.

„Uzimajući u obzir da je sport od posebnog značaja za Srbiju i da je država u novom sazivu Vlade Republike Srbije sport izdvojila kao jedan od svojih prioriteta formirajući Ministarstvo sporta, smatramo da je od velike važnosti da i skupštinski pododbor za sport, kao predstavnik najviše zakonodavne vlasti, bude na konstantnoj liniji i u saradnji kako sa resornim ministarstvom tako i sa svim drugim državnim organima i nevladinim organizacijama iz delokruga sporta. Koordinacija je važna kako bi se unapredila saradnja svih institucija u postizanju sportsko – razvojnih ciljeva kako bi se unapredio celokupan sistem sporta i fizičkog vaspitanja u državi i kako bi se podržali svi napori nažih sportista i ulaganja države u cilju ostvarivanja najboljih sportskih rezultata na svim nivoima, posebno kada su u pitanju vrhunski sportisti i ekipe koji nam bez kompromisa donose najbolje evropske, svetske i olimpijske rezultate i odličja“, rekla je, između ostalog, Tatjana Medved.

Na sastanku je dogovoreno zajedničko delovanje u budućnosti i međusobna saradnja po svim važnim sportskim pitanjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar