U trendu

U BG Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom

BEOGRAD – Beograd je ovog vikenda domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom, pod nazivom „Beograd open 2018”, koje okupljaju više od 700 ljudi iz oko 20 zemalja koji se takmiče u 12 disciplina.

„Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu“, izjavio je član Gradskog veća Fadilj Eminović, saopštio je Beoinfo.

On je rekao i da se ova manifestacija održava petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, evropskog, kao i drugih kontinenata.

U periodu od 21. do 23. septembra na terenima sportskih borilišta takmičenja će se odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega.

Organizator manifestacije „Beograd open” je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, kao što pomoć pružaju i drugi partneri, rekao je Eminović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.