U trendu

U Francuskoj slavlje posle pobede na Mundijalu

Francuzi večeras slave pobedu na Svetskom prvenstvu u fudbalu dok je ispred Ajfelove kule priredjen veliki vatromet, preneli su francuski mediji, koji su pod oznakom hitno javili da su Francuzi posle 20 godine ponovo svetski šampioni.

Viiše od 90.000 okupilo se za vreme utakmice na Marsovim poljima ispred Ajflove kule koja je danas zatvorena za posetioce.

Slavlje u Parizu počelo je pre završetka utakmice a mnogi gradjani na društvenim mrežama postavljaju razne fotogafije euforije na ulicama.

Na kružnom autoputu oko Pariza vozila se kreću u bojama francuske zastave s gradjanima koji sviraju i pevaju.

Francuske vlasti koje su rasporedile 110.000 pripadnika snaga bezbednosti po celoj zemlji, pozvali su danas gradjane i navijače da i od njih zavisi bezbednost, ne samo od policije.

Francuska je imala slavljenički vikend, pošto je juče bio državni praznik, Dan pada Bastilje, i u Parizu je održana tradicionalna vojna parada.

Predsednik Francuske Emanuel Makron se nalazi u Moskvi gde je na stadionu gledao utakmicu. On je ranije danas razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kojeg je pohvalio za odlično organizovanje prvenstva i šaljivo rekao da je došao po trofej.

Francuska je pobedila Hrvatsku sa 4:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.