U trendu

Udovičić dodelio stipendije za više od 400 sportista

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima, koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu.

Udovičić je stipendistima čestititao na sportskim rezultatima i istakao da će im ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

„Mislim da ne postoji ministar koji se obraća svom sistemu, da stoji pred 414 najboljih sportista i da može da bude ravnodušan. Svaki put kada se obraćam sistemu sporta i kada se obraćam najboljima među najboljima imam određenu tremu koja je pozitivna trema i koja vas vraća na one sportske trenutke kada ste bili jedan od njih. I sam kao dobitnik stipendije, ali pre mnogo vremena, znam koliko je značajna finansijska pomoć sportistima iz više aspekata“, rekao je Udovičić.

Sa jedne strane finansijska pomoć, ali sa druge prepoznavanje celokupnog sistema, prepoznavanje države, slanje jedne snažne poruke, motivacije, ostatku nacionalnog tima ali i mogućnost da se prepozna nešto za šta ste se odricali, za šta ste se zalagali i nešto za šta iza sebe imate mnogo sati krvi i znoja da biste došli do sportskog rezultata, dodao je Udovičić.

„Ovo je jedan od segmenata na kojima Vlada Srbije želi da se zahvali najboljim sportistima za postignute rezultate u prethodnom periodu, da ih finansijski podstaknemo, da im omogućimo bolje usavršavanje u narednom periodu. Da omogućimo da lakše dođu do određenih neophodnosti koje su za njih krucijalni, a to je bolja suplementacija, bolji način treniranja, bolja sportska oprema i rekviziti, ali prvenstveno mislim da je ovo jedan statusni simbol kod sportista koji ima za cilj prepoznavanje, ali i preuzimanje odgovornosti za svoje vršnjake i buduće generacije“, istakao ej Udovičić.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović istakla je da su stipendije način podrške koji je bitan svakom sportisti zato što pozitivno utiče na razvoj sportske karijere i sam kvalitet života.

„Ono što bih volela da naglasim je velika zahvalnost ministarstvu koja ima dosta razumevanja za nas ali i samom ministru Udovičiću zato što se vidi da je još uvek jedan od nas“, rekla je Arunovićeva.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.