U trendu

Udovičić i Čepurin o unapredjenju saradnje u oblasti omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o unapredjenju saradnje u oblasti omladine i sporta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, na današnjem sastanku Čepurin je čestitao Udovičiću na sportskim rezultatima koje je Srbija postigla u prethodnom periodu. Na sastanku se razgovaralo o unapredjenju i konkretizaciji saradnje u oblasti omladine i sporta.

Srbija ima potpisan sporazum s Federalnom agencijom za mlade Rusije, a na sastanku se govorilo pre svega o saradnji u oblasti omladinskih kampova i razmeni mladih.

Sporazum s Rusijom u oblasti sporta predložila je Srbija, a Udovičić je naveo veliki potencijal u oblasti sportskog turizma, kao i i razmeni trenera i izrazio želju da Srbija bude domaćin ruskim sportistima.

Kako se navodi, Udovičić se prethodno sastao i sa ambasadorom Libana Tufikom Žaberom, sa kojim je razgovarao o unapredjenju saradnje dve zemlje i predstojećem potpisivanju Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti omladine i sporta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.