U trendu

Udovičić na Kopaoniku posetio rvače Srbije

KOPAONIK – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas srpske rvače, koji se na Kopaoniku pripremaju za Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Glavni grad Srbije biće od 4. do 20. decembra domaćin juniorskog i seniorskog šampionata sveta.

„Lično sam se uverio da naši najbolji rvaci dva meseca na Kopaoniku imaju odlične uslove za pripreme što je preduslov svakog sportskog uspeha. Dodatan podstrek za ostvarivanje vrhunskih rezultata je činjenica da rvanje ovde, u našoj Srbiji, u Beogradu, ima Svetsko prvenstvo u decembru“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, ovo su i najbolje pripreme za ulazak u olimpijsku godinu.

„Naša rvačka reprezentacija, na čelu sa aktuelnim olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom, rešena je da obori do sada postavljene istorijske rekorde po broju osvojenih medalja. Danas smo ovde da ih i prisustvom podržimo na tom pobedničkom putu, a ja lično i da se i kao bivši sportista uverim da naši šampioni imaju sve neophodne uslove na tom putu ka najvišim ciljevima”, izjavio je Udovičić i dodao da se na šampionatu sveta očekuje oko 2.500 najboljih svetskih rvača.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je da su kontinuirano ulaganje u taj sport i znatno poboljšanje uslova za trening zaslužni za zapažene uspehe naših rvaća na velikim takmičenjima.

„Od 2014.imamo najjaču podrški, radimo zajedno i trudimo se da rezultatima vratimo za podršku. Nadam se da emo na šampionatu u Beogradu obradivati publiku. Nadam se da ce nas poslužiti zdravlje i da uz malo srece dodemo do medalja“, rekao je Trajković.

U ime rvača novinarima se obratio Štefanek.

„Hvala državi i ministru na svemu što su učinili za srpski sport. Nas očekuje Svetsko prvenstvo, potrebno nam je to takmičenje, očekujem da 10. oktobra i zvanično bude potvrđeno. Lično, kao i uvek imam najviše ambicije. Želja mi je da postanem prvak sveta u Beogradu, a posle toga da se okrenemo pripremama za Tokio“, istakao je olimpijski šampion, istovremeno i predsednik Sportskog saveza Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.