Udovičić na otvaranju sportske hale u Kuli, donacija u Sivcu

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport Vlade Vojvodine Vladimirom Batezom, danas posetio opštinu Kula povodom više važnih aktivnosti iz oblasti razvoja sportske infrastrukture i uslova za bavljenje sportom na svim nivoima koje se ostvaruju u njoj.

Posetu opštini Kula ministar Udovičić je otpočeo sastankom sa rukovodstvom srpskoligaša FK „Hajduk 1912“ iz Kule, tokom sastanka su razmotrena pitanja iz oblasti razvoja fudbala u zapadnobačkom okrugu i uslova rada kluba od njegovih omladinske selekcije do prvog tima.

U nastavku dana, ministar Udovičić je uručio vrednu donaciju u sportskoj opremi za trening i opremanje terena matičnom rukometnom klubu „Crvenka“ i ženskom odbojkaškom klubu „Hajduk“, saopštilo je resorno ministarstvo.

Tom prilikom je obavio i sadržajan razgovor sa upravom klubova o njihovim planovima za aktuelnu takmičarsku sezonu i daljim aktivnostima na još većoj popularizaciji rukometa i odbojke među omladinom kako bi se bogata i trofejna tradicija ovih sportova nastavila kroz uspehe novih generacija sportista ovog kraja.

„Današnja poseta Kuli predstavlja nastavak saradnje Ministarstva omladine i sporta i ove prosperitetne opštine na daljem razvoju sportske infrastrukture i opštih uslova za bavljenje sportom među svim generacijama. Omladinski, školski, amaterski i profesionalni sport prisutan u ovoj opštini pođednako je važan za celu zajednicu radi afirmacije pravih vrednosti sporta u svakodnevnom životu, zdravog odrastanja mladih, integracije u savremene društvene tokove i otvaranja novih životnih perspektiva“, izjavio je ministar Udovičić u kraćem obraćanju medijima.

On je dodao da uspesi u izvođenju programskih aktivnosti usmerenih ka omladini i sportu uvek pozitivno utiču i na privredu, ekonomiju, turizam i druge oblasti društvenog delovanja, i u tom smislu ćemo činiti sve da sport i omladinski aktivizam zauzmu još važniju ulogu u ovom važnom delu naše zemlje.

Program posete opštini Kula ministar Udovičić je okončao u mestu Sivac, gde je prisustvovao svečanom otvaranju sportske hale i dodelio vrednu sportsku opremu predstavnicima RK „Sivac“.

Realizacijom sve većeg broja projekata ovog tipa potvrđuje se važnost razvoja sportske infrastukture i investiranja u sistem sporta širom Srbije za ostvarenje boljeg, zdravog života i daljeg napretka celog društva u svim oblastima, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.