U trendu

Udovičić: Novčane nagrade vaterpolistima do petka

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić najavio je da će zlatnim vaterpolistima do petka biti isplaćene novčane nagrade za osvajanje te medalje. On je precizirao da će svaki od njih dobiti po 20.000 evra.

Udovičić je za TV Pink rekao da su aktuelna Vlada Srbije i premijer Srbije Aleksandar Vučić „najbolji za srpski sport“, s obzirom da su u prethodnom periodu poboljšane i popravljene mnogobrojne stvari.

Među njima su i da su nagradna sredstva za osvajanje medalje najveća u regionu, redovna isplata penzija zaslužnim sportistima, ali i to što su već sada isplaćena sredstva savezima za pripremu za Olimpijske igre.

Sredstva za funkcionisanje tih saveza i pripremu olimpijaca, kako je dodao, uplaćena su 15. januara, prosek je uvek bio u maju.

„U životu imate semarfor koji pokazuje koliki je rezultat. Uvek može više da se uradi, ali istina je da je mnogo urađeno“, rekao je Udovičić, dodajući da će nakon 50 godina Srbija dobiti i nacionalni trening centar.

Dodao je i da je završeno Evropsko prvenstvo u vaterpolu prošlo u najboljem redu i da je pohvaljeno od svih.

Istovremeno, kako je naveo, pokušano je osporavanje tog takmičenja i to od nas samih, pričama o postavljanjem bilborda i partijskom podelom karata.

„Ja ne znam da li bi neko dao karte nekome, a onda da doživi da se zviždi istom“, rekao je Udovičić, dodajući da mu je kao bivšem vaterpolisti krivo što nije imao priliku da igra u Beogradu i pred tolikom publikom osvoji medalju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put zaredom postal je prvak Evrope, pošto je u subotu u Beogradu pobedila selekciju Crne Gore rezultatom 10:8.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar