U trendu

Udovičić otvorio „Sajam sporta“ u Kraljevu

KRALJEVO – Na terenima pored Ibra u Kraljevu danas je organizovan „Mali Sajam Sporta“, pod pokroviteljstvom Grada Kraljeva i ministarstva omladine i sporta.

Zbog nastale situacije sa virusom COVID-19, ova manifestacija održana je bez prisustva publike, a na sportskim terenima prezentovani su sportovi sa minimalnim brojem učesnika.

„Sajam Sporta“ svečano je otvorio ministar Vanja Udovičić, u prisustvu gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Udovičić je rekao da održavanjem „Sajma sporta“ na ovakav način, pokazano da sport može da se sprovodi i igra i u ovakvim otežanim uslovima.

On se zahvalio gradonačelniku Kraljeva jer je, kako je rekao, u prethodnom periodu stavljen akcenat na poboljšanje života mladih.

„To pokazuju brojni realizovani projekti, koje smo zajednički finansirali. Ali, postoje i brojni infrastrukturni projekti koje smo izgradili u prethodnom periodu, a čiji je cilj da svi sugrađani mogu da se rekreativno i besplatno bave sportom“, naglasio je Udovičić.

Ministar omladine i sporta rekao je da su danas obišli i radove na rekonstrukciji atletskog stadiona u Kraljevu i koji će prema njegovim rečima obezbediti odlične uslove za atletičare.

„I ne samo za atletičare, već i za sve ostale sportiste koji će moći da obavljaju pripreme na atletskom stadionu. A Kraljevo će tako oplemeniti i turističku ponudu, ali će kroz brojne međunarodne događaje, privući veći broj stranih turista u grad na Ibru“, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić kazao je da su u prethodnih nekoliko godina izgradili tri teretane na otvorenom i dve staze za trčanje.

„Svi Kraljevčani mogu da koriste ove objekte, a oni nisu napravljeni samo za mlade, već i za starije sugrađane. Izgradnja zatvorenog bazena se nalazi u planu programa „Srbija 2025″ i uveren sam da ćemo u planiranim rokovima uspeti da izgradimo i ovaj objekat“, izjavio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.