U trendu

Udovičić u poseti opštini Žabalj

ŽABALJ – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Žabalj i sa lokalnim funkcionerima i sportistima razgovarao o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i stvaranju novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih.

Tom prilikom je posetio FK Bačka 1923 iz Đurđeva, Osnovnu školu Miloš Crnjanski u Žablju i družio se sa mladim sportistima KK Difens iz Žablja i RK Hajduk iz Čuruga.

Školi koju pohađa 872 učenika dodeljen je vredan komplet opreme za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručevima, španere i mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.

„Došli smo danas u opštinu Žabalj da se družimo sa sportistima i učenicima i lično se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi i kako žive mladi ljudi u ovim sredinama. Želimo da im omogućimo da imaju što bolje uslove za bavlje fizičkim aktivnostima, časove nastavne i vannastavne sportske aktivnosti i treninge“, rekao je Udovičić.

Kako je naveo, izuzetno je važno i na tome insistira, da lokalnim samoupravama bude prioritet da svakom detetu u Srbiji bude omogućeno da se besplatno bavi sportom.

„Zato ćemo nastaviti da obilazimo gradove i opštine širom Srbije i da poboljšavamo uslove u sportskim objektima i fiskulturnim salama. Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji“, poručio je Udovičić, koji je u OŠ“ Miloš Crnjanski“ dobio glasne ovacije i aplauze.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić zahvalio se na podršci ministarstvu omladine i sporta na čelu sa Udovičićem.

„Veliko je zadovoljstvo što je ministar Udovičić došao kod nas. Opština svake godine ulaže u sport preko 15 miliona dinara, za klubove, školski sport i organizovanje manifestacija. Trudimo se da se što više dece bavi sportom“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar