U trendu

Uefa 3. maja odlučuje o prijemu Kosova u članstvo

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će 3. maja na kongresu u Budimpešti odlučivati o zahtevu Kosova za prijem u njeno članstvo.

Kosovo je podnelo zahtev za članstvo u Uefu, a prošlog leta mediji su preneli da je tadašnji predsednk Uefe Mišel Platini obećao Fudbalskom savezu Kosova prijem u Medjunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) i naknadno uključivanje u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kosovo je 9. decembra 2014. godine primljeno u članstvo Medjunarodnog olimpijskog komiteta, a članica je mnogih medjunarodnih sportskih federacija.

Uefa je imenovala Grka Teodora Teodoridisa za privremenog generalnog sekretara te organizacije.

Teodoris je na funkciji zamenio Djanija Infantina, koji je prošlog petka izabran za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Teodoridis je od 2010. godine bio Infantinov zamenik u Uefi.

On je 2008. godine došao u Uefu gde je imao posebne odgovornosti za održavanje odnosa sa federacijama članicama.

Izvršni komitet je potvrdio da u Uefi neće biti održani predsednčki izbori, sve dok se ne okonča žalbeni postupak suspendovanog predsednika Mišela Platinija. Bivši kapiten francuske fudbalske reprezentacije suspendovan je na šest godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija, a na tu kaznu žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

CAS je saopštio da bi presuda mogla biti doneta u maju.

Uefa je navela da je napredovala u planovima za uvodjenje nove tehnologije na gol liniji u svim takmičenjima. Nova tehnologija biće primenjena u ovogodišnjim finalnim utakmicama Lige šampiona i Lige Evropa u maju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.