U trendu

Uefa nije dobila posebne podatke o mogućem napadu na finalu LE

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da nije dobila posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa u Stokholmu.

Uefa je izrazila saučešće porodicama poginulih u eksploziji po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u kome su poginule su 22 osobe, a povredjeno 59.

„Trenutno nemamo posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na mogući teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa. Uefa mesecima tesno saradjuje sa vlastima i Fudbalskim savezom Švedske, a od samog početka projekta u obzir smo uzeli i rizik od terorističkog napada“, navodi se u saopštenju Uefe.

Finalna utakmica Lige Evropa izmedju Mančester junajteda i Ajaksa igra se u sredu od 20.45 u Stokholmu.

„Dodatne bezbednosne mere uvedene su u Švedskoj i posle napada u Stokholmu u aprilu. Zbog velikih bezbednosnih mera, Uefa poziva navijače da što ranije dodju na stadion pošto će na ulazima biti detaljnih pregleda, koji bi mogli da uspore ulazak navijača“, piše u saopštenju.

Predsednik Uefa Aleksandar Čeferin izrazio je saučešće porodicama poginulih.

„Tužan sam zbog užasnog terorističkog napada u Mančesteru. Šokiran sam što je mnogo nevinih ljudi izgubilo živote“, naveo je Čeferin.

U Stokholmu je prošlog meseca poginulo petoro ljudi, kada je kamion uleteo u masu u prepunoj pešačkoj zoni.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike