U trendu

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Rusije zbog nereda u Marseju

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Rusije zbog divljanja ruskih navijača pre i posle utakmice Rusije i Engleske na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.

Engleska fudbalska asocijacija, čiji su navijači napustili stadion Velodrom u Marseju pošto ih je napala veća grupa ruskih navijača, nije se našla pod istragom UEFA.

Rusija je takodje optužena za vatromet unutar stadiona, posle meča u kojem su selekcije Rusije i Engleske igrale nerešeno 1:1.

UEFA je saopštila da će njeno kontrolno telo doneti konačnu odluku u utorak i odrediti sankcije Rusiji uoči njenog meča protiv Slovačke u sredu u Lilu.

Utakmica od subote bila je prva u organizaciji UEFA koju je ruska reprezentacija odigrala od ukidanja uslovnih sankcija, uvedenih zbog divljanja ruskih navijača u Poljskoj pre četiri godine.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko osudio je danas u izjavi za agenciju R-Sport „loše ponašanje“ ruskih navijača posle fudbalske utakmice Rusije i Engleske u Marseju, ali je doveo u sumnju opravdanost disciplinskog postupka UEFA i moguće novčane kazne.

Posle zvuka sudijske pištaljke kojom je označen kraj meča na stadionu Velodrom, ruski navijači napustili su svoju ložu i napali navijače Engleske, koji su potrčali ka izlazu.

„Kao zemlja domaćin sledećeg Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, ne smemo kvariti sliku o sebi na taj način“, rekao je Mutko.

On je takodje za nerede okrivio lošu organizaciju i obezbedjenje, ocenivši da takvi dogadjaji treba da budu dobro obezbedjeni, a navijači odvojeni.

Francuska policija saopštila je da su u sukobima ruskih i engleskih navijača povredjene najmanje 44 osobe, medju kojima je i Englez koji je životno ugrožen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar