U trendu

Uhapšen sudija koji je dosudio najsmešniji penal u istoriji srpskog fudbala

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su fudbalskog sudiju Srđana Obradovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i niškog Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, saopšteno je iz MUP-a.

Obradović je na pomenutom meču dosudio „skandalozan“ penal od dva za Spartak i napravio još jednu u nizu grešaka, među kojima je najpoznatija ona iz 153. večitog derbija kada je priznao gol Zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao „iz auta“ za gol.

Zato je reagovao i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Slaviša Kokeza i uputio zahtev Sudijskoj komisiji da se arbitar Obradović drasticno kazni i skine sa liste sudija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.