U trendu

Ukrajina i Švedska se plasirale na Evropsko prvenstvo

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Švedske plasirale su se danas kroz baraž na Evropsko prvenstvo, čime je kompletirana lista učesnika kontinentalnog šampionata u Francuskoj.

Švedska je u dvomeču bila bolja od Danske, dok je Ukrajina eliminisala Sloveniju.

Posle pobede sa 2:1 u prvom susretu na svom stadionu u Stokholmu, Šveđani su u revanšu u Kopenhagenu igrali 2:2 sa Danskom.

Švedska je u revanšu imala prednost od 2:0 golovima Zlatana Ibrahimovića, a Jusuf Poulsen i Janik Vestergard su uspeli da Danskoj donesu nerešen rezultat, što je bilo nedovoljno.

Ukrajina je u prvom duelu pobedila 2:0 kao domaćin, a plasirala se dalje pošto je odbranila tu prednost i u revanšu igrala 1:1. Slovenački navijači nisu lako prihvatili poraz, pa su utakmicu u finišu na kratko prekinuli bakljadom. Slovenija je vodila od 11. minuta golom Boštjana Cesara, a konačan rezultat postavio je Andrej Jarmolenko u osmom minutu sudijske nadoknade utakmice.

Kroz baraž su plasman na kontinentalni šampionat ranije obezbedile selekcije Irske, koja je bila bolja od BiH, kao i Mađarske, koja je u dvomeču svaldala Norvešku.

Francuska se kao domaćin automatski kvalifikovala, dok su se kroz kvalifikacije direktno plasirale reprezentacije Engleske, Češke, Islanda, Austrije, Severne Irske, Portugala, Španije, Švajcarske, Italije, Belgije, Velsa, Rumunije, Albanije, Nemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Hrvatske i Turske.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 10. juna do 10. jula naredne godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.