Utakmica s Hrvatskom za uživanje

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da se nada da će predstojeća utakmica sa Hrvatskom, prva na Evropskom prvenstvu u Beogradu, biti utakmica za uživanje dve trenutno najjače ekipe na svetu.

“Sutrašnja utakmica nam ništa ne znači. Uvek se gleda samo kraj. Srbija i Hrvatska su se kvalifikovale za Olimpijske igre i mislim da je ovo samo stepenik do cilja, do OI. Sutra treba da bude utakmica za uživanje. Treba da bude puna Arena, da se prvenstvo otvori na najbolji mogući način”, rekao je Savić novinarima u Areni.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje sutra u Beogradu, a u prvom kolu Grupe B sastaće se Srbija i Hrvatska.

“To što smo favoriti nameće nam i obavezu da ostanemo u vrhu i da pokažemo visok nivo vaterpola. Kao što sam rekao, uvek se gleda kraj. Želim svima nama veliki praznik vaterpola. Pogotovo između dve trenutno najjače ekipe na svetu”, rekao je Savić.

Kapiten Srbije Živko Gocić podsetio je da je Srbija poslednji poraz na velikom takmičenju doživela 2014. godine.  

“Sve što se dešavalo juče ostaje za nama… Igramo sa Hrvatskom, o kojoj nemam šta novo da kažem. Prva utakmica ne donosi ništa. Daćemo sve od sebe da sutra savladamo ekipu Hrvatske. Očekujem spektakl, jer realno igraju dve najbolje ekipe na svetu”, kazao je Gocić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je danas u Beogradu da je predstojeća utakmica protiv Srbije na Evropskom prvenstvu “samo jedna običnija utakmica”.

“Diže se velika priča oko prve utakmice, meču Srbije i Hrvatske, dve reprezentacije koje su prošle godine igrale dva finala i u kojima je Srbija, na našu žalost bila uspešnija. Turnir je tu, prave utakmice tek počinju, i nećemo davati nikakav prevelik značaj toj utakmici”, rekao je Tucak novinarima u Beogradskoj areni.

Utakmica izmedju Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30 u Beogradskoj areni.

(Beta)

Ostavite komentar