U trendu

Utakmice u Crnoj Gori pod istragom UEFA za nameštanje

Utakmica prve crnogorske lige Iskra – Dečić (4:1) i druge Otrant Olimpik – Čelik (6:1) nalaze se pod istragom nadzleÅŸnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost, saopÅ¡tio je Fudbalski savez Crne Gore.

Kako se navodi u saopÅ¡tenju FSCG, kompletna dokumentacija dobijena od UEFA prosleđena je na razmatranje nadleÅŸnim drÅŸavnim organima, Upravi policije Crne Gore i Vrhovnom drÅŸavnom tuÅŸilaÅ¡tvu.

Ovo nije prvi put da se utakmice u Crnoj Gori dovode pod sumnju, proÅ¡le sezone je „pod lupom“ bilo mnogo mečeva poput Petrovac – Rudar, Lovćen – Sutjeska, Rudar – Petrovac, Jedinstvo – Rudar, Grbalj – Jedinstvo, Lovćen – Zeta…

I tada je iz FSCG kompletna dokumentacija prosleđena drÅŸavnim organima, ali se niÅ¡ta konkretno nije preduzelo.

U martu 2015. godine u policijskoj akciji „Tip“ uhapÅ¡eno je pet fudbalera koji su sumnjičeni da su „dogovaranjem ishoda utakmica sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 75.000 evra“ zbog sporne utakmice Sutjeska – Berane (4:0) odigrane 30. avgusta 2014, kao i Berane – Mogren i Mogren – Berane, prenose podgoričke Vijesti.

Nakon višemesečne istrage nije dokazana krivica fudbalera, koji su mogli da nastave da se bave fudbalom.

Pod direktnom istragom UEFA bilo je i nekoliko evropskih utakmica Čelika, neki fudbaleri nikšićkog kluba čak su i morali da putuju u Nion da bi dali izjave, ali ni u tom slučaju nije dokazano da je neka utakmica nameštena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.