U trendu

Uz pravi pristup do tri boda u Moldaviji

Fudbalski reprezentativci Srbije Antonio Rukavina, Andrija Pavlović i Jagoš Vuković rekli su danas da njihova ekipa ne bi trebalo da ima većih problema protiv Moldavije ako bude imala isti pristup kao u utakmici sa Irskom.

Ipak, oni su pozvali na oprez jer je Srbija u prethodnim ciklusima gubili bodove od reprezentacija koje su označene kao autsajderi.

„Mislim da ćemo se mi pitati na toj utakmici, da će lopta biti kod nas u nogama i da smo kvalitetnija reprezentacija od njih. Svi pričaju da je Moldavija autsajder u grupi, ali je tako samo na papiru, mnogo bodova smo gubili protiv takvih reprezentacija i moramo da imamo maksimalan pristup“, rekao je Rukavina novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će ove nedelje gostovati Moldaviju, a zatim dočekati Irsku u utakmicama Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a posle remija sa Irskom u prvom kolu u septembru.

Rukavina je naveo da je reprezentacija Srbije spremna i da razmišlja samo o prvom duelu sa Moldavijom.

„Spremni smo. Trenutno razmišljamo samo o Moldaviji. Ako ponovimo pristup sa utakmice protiv Irske, mislim da možemo da osvojimo tri boda“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, teren na stadionu u Kišinjevu neće biti na zavidnom nivou, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem.

„Ne verujem da će teren biti na nekom zavidnom nivou, manjih je dimenzija. Ali, to ne bi trebalo da nas brine, i protiv Irske je bio loš teren pa smo donekle odigrali dobro“, rekao je Rukavina.

Napadač Andrija Pavlović je rekao da srpska selekcija zaslužuje pobedu u Moldaviji.

„Treba da odigramo kako znamo i nadam se pobedi jer mislim da to zaslužujemo i imamo kvalitet to da ostvarimo. Potom sledi utakmica sa Austrijom, u kojoj će nam značiti podrška publike. Cilj su svih šest bodova iz dve utakmice i mislim da imamo kvalitet za to“, rekao je Pavlović.

On je kazao da je protiv Irske bio pravi pristup iako rezultat nije bio kakav je njegov tim priželjkivao. Ipak, zadovoljan je igrom.

Kako je rekao, analizirana je utakmica koju je Moldavija igrala sa Velsom i ekipa je uvidela kakve greške pravi naredni protivnik i da to može da se kazni.

Pavlović je rekao da je došao na okupljanje kako bi se izborio za svoje mesto i da je spreman da zaigra ako selektor Slavoljub Muslin odluči da ga ga uvrsti u tim.

„Došao sam ovde da se borim za svoje mesto. Spreman sam, igram dobro i konstantno. Nema ničeg lepšeg nego kada se igra za reprezentaciju svoje zemlje. Odluka je na selektoru“, rekao je Pavlović.

Napadač danskog Kopenhagena je dodao da mu je krivo što nije bio strelac protiv Irske, kada je pogodio prečku.

Jagoš Vuković je kazao da je Moldavija slabija od Irske.

„Realno gledano, Moldavija je po meni slabiji protivnik od Irske. Kakav igrački kadar imamo, trebalo bi da se u Beograd vratimo sa tri boda“, kazao je Vuković.

Utakmica izmedju Moldavije i Srbije igraće se u četvrtak od 20.45 na stadionu Zimbrua u Kišinjevu, dok je duel sa Austrijom zakazan tri dana kasnije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.