U trendu

Ništa od senzacije: Uporna Zvezda s desetoricom poklekla pred Arsenalom (video)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Beogradu u 3. kolu Grupe H Lige Evrope od ekipe Arsenala sa 1:0.

Jedini strelac pogotka bio je Olivije Žiru u 85. minutu meča. Zvezda je na taneli druga sa 4 boda koliko ima i beloruski BATE koji je porazio Keln minimalnim rezultatom.

Zvezda se suprotstavila Arsenalu u sledećem sastavu: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Krstičić, Donald, Srnić, Kanga, Radonjić, Boaći.

Arsen Venger odlučio se da na teren pošalje ovih 11: Čeh, Debiši, Elneni, Holding, Nelson, Kokelan, Vilkok, Mejtland-Najls, Volkot, Vilšer i Žiru.

https://www.youtube.com/watch?v=NvN1RllHPgU

Odsustvo Aleksisa Sančeza, Mesuta Ozila, Danija Velbeka, Pera Mertezakera i drugih standardnih prvotimaca osetilo se u timu Arsenala čiji prvotimci nisu umeli da se snađu u prvom poluvremenu u grotlu srpskog stadiona.

Arsenal je bio taj koji je u 15. minutu prvi imao šansu za gol ali se Volkot posle centaršuta nije snašao pred Borjanom.

Pamtiće navijači Zvezde 27. minut kada je Boaći posle kornera pogodio prečku – golman Arsenala Petr Čeh već je bio savladan ali su Englezi imali dosta sreće.

Radonjić je u 31. minutu na drugoj stativi neometan sačekao centaršut Boaćija ali nije imao dobru realizaciju.

https://www.youtube.com/watch?v=LrfuCKRItwo

Početak drugog poluvremena doneo je ofanzivnu igru crveno-belih a Radonjić i Boaći ponovo su imali jako dobre prilike za gol. U oba navrata, Arsenal je spasao Čeh.

Pred kraj utakmice, u 81. minutu fudbaler Crvene zvezde Rodić dobio je za jedan, naočigled bezazlen start, drugi žuti odnosno crveni karton pa je domaćin u finišu sa igračem manje na terenu.

Samo što su se domaći pribrali od šoka izazvanog crvenim kartonom za Rodića, Arsenal je u 86. minutu dotukao rivala.

„Tobdžije“ su u šesnaestercu Zvezde odigrali akciju kao u video-igricama i na kraju je siguran egzekutor bio Žiru.

Zvezda sledeći meč Lige Evrope igra ponovo sa Arsenalom ali u Londonu i to 2. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.