U trendu

Van Gal: Medijske spekulacije o mojoj ostavci su odvratne

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je danas da bi eventualni poraz od Derbija u FA kupu mogao da ga košta posla na Old Trafordu ali i da su spekulacije medija o tome da je podneo ostavkvu prošle nedelje „odvratne“.

Van Gal je danas ponovo kritikovao medije, koji nekoliko dana pišu o tome da je Hlandjanin ponudio ostavku posle poraza od Sautemptona (0:1) prošlog vikenda. Mediji su preneli da ga je od ostavke odvratio izvršni potpredsednk kluba Ed Vudvord.

Bivši trener Barselone i Bajerna rekao je da su ga mediji ove sezone već „tri puta otpustili“, ali da njegova ekipa „ne sme da izgubi“ od drugoligaša Derbija u četvrtom kolu FA kupa u petak uveče.

„Vi pravite priče, a ljudi veruju u njih. Zabrinut sam da veruju u to. Možete i to da napišete. Treći put sam otpušten a ja i dalje sedim ovde. Na to sam obavezan. Ne mogu više ništa da izgubim jer mogu i četvrti put da budem otpušten. Možda biste tada (u slučaju poraza) pisali istinu, pošto se ponekad takve stvari (otkazi) dešavaju“, rekao je Van Gal, preneli su britanski mediji.

Junajted je peti na tabeli sa 10 bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom i pet bodova manje od Totenhema na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Van Gal je rekao da ima „fantastičnu“ podršku Eda Vudvorda i da bi pobeda u FA kupu mogla da bude spas.

„Naravno, pobeda bi mogla da bude spas. Ali kada izgubite, mnogo je gore“, rekao je Van Gal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.