I FIFA priznala: Srbija je protiv Švajcarske oštećena za penal (video)

Grupna faza Svetskog prvenstva je okončana i ovog petka u Rusiji nema utakmica. To je idealna prilika za rekapitulaciju dosadašnjih događaja sa Mundijala. Jedan od najupčatljivijih detalja je svakako upotreba VAR tehnologije, koja se, ipak, nije primenjivala na duelu između Srbije i Švajcarske.

Upravo su na tom duelu „orlovi“ debelo oštećeni, pošto im nije bio sviran očigledan penal u 66. minutu, kada su Mitrovića rvaćkim zahvatom oborili Fabijan Šer i Stefan Lihtštajner. Ipak, ni to nije bilo dovoljno nemačkom arbitru Feliksu Brihu da dosudi penal.

Po okončanju grupne faze Svetskog prvenstva povodom suđenja i upotrebe VAR tehnologije oglasili su se Pjerluiđi Kolina, šef sudijske organizacije u FIFA, zatim čovek zadužen za suđenje Masimo Busaka, kao i direktor VAR sekcije Roberto Roseti. Oni su priznali da su arbitri u dve situacije mogli bolje da odluče, ali nisu napominjali o kojim duelima se radi.

„Imali smo 335 situacija tokom 48 mečeva. Sudije su bez pomoći VAR-a donele dobro odluke u 95 odsto slučajeva, a uz pomoć video tehnologije taj procenat je porastao na čak 99,3 odsto. Mi nismo bogovi da bismo bili bezgrešni“, izjavio je Kolina na konferenciji za medije u Moskvi.

Kolina, kao i njegovi saradnici Švajcarac Masimo Busaka i Italijan Roberto Roseti nisu hteli da otkrivaju gde VAR nije bio u pravu, ali ugledna italijanska Gazeta delo sport tvrdi da su u pitanju penal za Srbiju protiv Švajcarske zbog faula nad Aleksandrom Mitrovićem i crveni karton za Nemca Žeroma Boatenga protiv Švedske.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Chist penal. Ali shta je – tu je, protiv sudija se ne mozhe…

  2. Kojeimedadam

    Priznaće oni to posle 15 godina kao i Amerikanci, da su nas “ Namerno Napali “ zbog PLJAČKE prirodnih resursa Srbije…koja je još u toku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike