U trendu

Vašingtonon pobedio Filadelfiju, Vestbrukov 12. tripl-dabl

VAŠINGTON – Košarkaši Vašingtona savladali su na svom terenu Filadelfiju sa 122:114 i smanjili rezultat u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije na 3:1 u pobedama.

Na konačan ishod meča u velikoj meri uticala je povreda desnog kolena najboljeg igrača Filadelfije Džoela Embida, koji je napustio teren u finišu prve četvrtine i više se nije vraćao u igru.

Ključnu trojku za domaće, 45 sekundi pre kraja, postigao je Rui Hačimura koji je meč završio sa 20 poena i 13 skokova.

Rasel Vestbruk zabeležio je 12. tripl-dabl u plej-ofu, čime je na trećem mestu večne liste prestigao legendarnog Džejsona Kida. Vestbruk je imao 19 poena, uz katastrofalan procenat šuta 3-19, 14 asistencija i 21 skok, dok je najefikasniji bio Bredli sa 27 poena.

Kod Filadelfije najbolji je bio Tobajas Heris sa 21 poenom i 13 skokova.

Ni ovaj meč nije protekao bez incidenata navijača, koji su postali sve učestaliji na NBA parketima.

Posle pljuvanja Tre Janga u Njujorku, gađanja kokicama Rasela Vestbruka u Filadelfiji i gađanja flašicom vode Kajrija Irvinga u Bostonu, u trećoj četvrtini duela Filadelfije i Vašingtona jedan navijač utrčao je na teren. Brzom reakcijom obezbeđenja je zaustavljen, a preti mu kazna doživotne zabrane prisustvovanja utakmicama Vizardsa.

Donovan Mičel i Džordan Klarkson vodili su Jutu do treće uzastopne pobede nad Memfisom – 120:113 i vođstva u plej-of seriji 3:1. Mičel je ubacio 30, a Klarkson 24 poena, za samo 21 minut na terenu.

Bolji od ostalih u redovima Memfisa bili su Dža Morant sa 23 poena i 12 asistencija, Džaren Džekson i Dilon Bruks sa po 21 poenom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.