U trendu

Vaterpolistkinje bez plasmana u drugu fazu

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto je danas u utakmici poslednjeg petog kola Grupe B u Beogradskoj areni izgubila od Francuske sa 6:7 (3:2, 0:0, 1:3, 2:2). 

Najefikasnija u reprezentacije Francuske bila je Aurora Sakre sa dva gola, dok je Srbiju predvodila Lara Luka sa tri gola.

Srpske vaterpolistkinje odigrale su veoma uzbudljivu utakmicu u Beogradskoj areni pred oko 2.500 gledalaca. Francuska je nešto bolje počela utakmicu, pa je povela sa 2:0, ali se ulaskom najmladje učesnice Evropskog prvenstva u redovima Srbije, 16-godišnje Lare Luke, situacija u bazenu u potpunosti promenila. 

Srbija je dva i po minuta pre kraja prve četvrtine smanjila preko Ivane Ćorović, a onda je odgovornost preuzela Luka i sa dva vezana gola donela preokret za kraj prve četvrtine.

Druga deonica završena je bez golova, iako su obe selekcije imale po nekoliko dobrih prilika, da bi na početku treće četvrtine Francuska izjednačila golom Žeraldin Maje.

Usledilo je nekoliko „praznih“ minuta, a onda je Francuska u petom minutu treće četvrtine ponovo stigla do prednosti golom Marion Tardi.

Jedna od najboljih vaterpolistkinja Srbije, Jelena Vuković, snažnim udarcem sa oko sedam metara 27 sekundi pre kraja treće četvrtine donela je izjednačenje, ali izabranice Vladimira Bajkovića su u poslednjoj sekundi tog perioda primile gol, a precizna za Francusku bila je Aurora Sakre.

Organizovana igra Srbije na početku poslednjeg perioda nije donela rezultat, pa je Francuska pet minuta pre kraja golom Luis Gije s peterca stigla do dva gola prednosti, a sve nedoumice oko pobednika susreta razrešila je već u sledećem napadu Mikaela Jaškova.

Srbija do kraja susreta ublažila poraz golovima Boglarke Rudić i Lare Luke na veliku radost publike u Beogradskoj areni, medjutim, to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale.

Ranije danas Nemačka je sa 20:9 pobedila Hrvatsku, dok je Italija sa 9:8 savladala Španiju u borbi za prvo mesto u Grupi B.

Vaterpolistkinje Srbije igraće za deveto mesto s reprezentacijom Portugala.

Italija je zauzela prvo mesto u Grupi B s maksimalnim učinkom, pa će se u četvrtfinalu sastati sa Grčkom, Španija je druga sa četiri pobede i jednim porazom, te u narednoj fazi igra protiv Rusije. Selekcija Francuske zauzela je treće mesto, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Madjarske, a četvrtoplasirane Nemice sastaće se sa Holandijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.