U trendu

Vaterpololisti Radnickog protiv Jadrana za prvu pobedu u LŠ

KRAGUJEVAC – Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sutra od 19 sati gostuju Jadranu u Splitu u četvrtom kolu Lige šampiona.

Ovi rivali bili su u istoj grupi prve runde Regionalne lige, a njihov međusobni duel završen je nerešenim rezultatom 14:14.

„Najvažnije je bilo da posle poraza od Partizana i Breše podignemo nivo igre i pre svega smo bili okrenuti sebi. Nismo najbolje startovali, protiv Primorca smo nastavili da igramo loše kao pred turnir, ali smo kasnije protiv ostalih timova pokazali napredak u igri. Daleko je to od onoga čemu težimo i ne možemo da budemo zadovoljni, ali nam daje nadu da ćemo protiv Jadrana biti ravnopravan rival“, rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Stevanović ističe da je Jadran respektabilna ekipa koju sa klupe predvodi Mile Smodlaka.

„Nema nepoznanica u timu Jadrana. To je vrhunska ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca Hrvatske, jedna od najkvalitetnijih u Jadranskoj ligi. Sigurno je da će i oni želeti da upišu tri boda i ostanu u trci za „fajnal-ejt“. Iza obe ekipe je turnir koji je bio naporan za obe ekipe i sigurno da će ekipa koja je fizički spremnija odigrati bolje ovaj meč. Sa druge strane, očekujem nastavak boljih igara i pozitivan rezultat“, zaključio je Stevanović.

U dosadašnjem toku Lige šampiona Kragujevčani su ostvarili dva poraza i remi sa Ferencvarošem, pa se nadaju da u Splitu mogli do prve pobede.

„Napravili smo iskorak u formi. Pokazali smo da možemo da pariramo ekipi Jadrana, pa i da ih pobedimo, što je cilj u ovoj utakmici. Naš napad je za sada korektan, moramo još malo da popravimo defanzivni deo i ako napravimo tu još jedan iskorak, možemo da ih pobedimo. Jadran je izuzetno agresivna ekipa, skoro svi momci su iz Splita, tako da su se dobro uklopili. Oba tima su u dobroj plivačkoj formi, tako da očekujem još jedan dobar meč“, kazao je Aleksa Ukropina, levoruki vaterpolista Radničkog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.