U trendu

Večeras u Novom Sadu: Srbija – Izrael

Fudbalska reprezentacija Srbije trenuto zauzima 56. mesto na Fifinoj rang listi, što je daleko od pozicije koju objektivno ovaj tim zaslužuje. Pobeda nad Kiprom nedavno u Užicu kao i eventualni večerešnji trijumf nad Izraelom u Novom Sadu, mogli bi u dobroj meri da poprave poziciju našeg najjačeg tima pred početak kvalifikacija u septembru. Izabranici Slavoljuba Muslina juče su nastavili sa treninzima, akcenat je stavljen na pripremu meča sa Izraelom. Dodatan problem predstavlja činjenica da je dobar deo reprezentativaca povređen, da je još uvek velika grupa onih igrača koji su posle iscrpljujuće sezone na izmaku snage. Međutim, selektor naglašava da se moraju izvršavati obaveza prema reprezentaciji.

– Svi igrači, koje smo pozvali, pre svega imaju obavezu da stalno razmišljaju o reprezentaciji. Moraju mnogo toga da menjaju u odnosu na prošli period, ističe selektor Srbije.

Naša reprezentacija će večeras igrati u najjačem sastavu što će biti dobra prilika da navijači ponovo uživaju u dobrom fudbalu.

– Protiv Izraela ćemo igrati u najboljem sastavu, kaže Muslin. Istina je da imamo dosta povređenih igrača, od sedmorice igrača iz veznog reda, trenutno mogu da računam na samo trojicu. To je svakako ozbiljan problem. Zato se s pravom postavlja pitanje kako fizički izdržati u naredne dve utakmice. Pobeda nad selekcijom Izraela je važna, nije primarna, ali zbog psihološkog aspekta moramo da pobeđujemo i tako vraćamo veru u reprezentaciju.

Upitan koliko poznaje večerašnjeg rivala Muslin je odgovorio:

– Ne onoliko koliko bih zaista želeo, ali, prikupio sam dovoljno informacija od Stojkovića i Rajkovića. Naši golmai koji brane u Makabiju iz Haife i Tel Aviva dali su mu dosta podataka. Znam da Izrael igra brzo i agresivno u fazi napada, ali da im je igra u odbrani i taktika najveći problem. Naš zadatak je da od starta nametnemo željeni stil igre, da ponovo vidimo kako će se igrači privići na novi sistem i model igre, koji forsiramo i kojem težimo od početka.

Jučerašnji trening u Staroj Pazovi bio je prilika da se Muslin i njegovi saradnici Gurenko, Krstajić i Đorović uvere u kvalitet igrača, dok je Zoran Filipović u Ukrajini zajedno sa mladom reprezentacijom. Među igračima vlada dobra i opuštena atmosfera jer naši fudbaleri nemaju pritisak kao što ga imaju igrači koji će ovog leta igrati na šampionatu Evrope u Francuskj. Kao i obično među najopuštenijim fudbalerima je i Aleksandar Kolarov.

– Uspešno se prilagođavamo novom sistemu igre, rekao je sjajni defanzivac Srbije. Svakim danom stvari idu na bolje. Znamo da je potrebno vreme da se uigramo. Ne poznajemo dovoljno Izraelce.

Kolarov takođe kaže da je pred našom reprezentacijom novo poglavlje, da ostaje dovoljno vremena da se stvore i nov tim i novi sistem igre ali da se šansa nikako ne sme ispustiti. Naravno, defanzivac Mančester sitija ne krije da ostaje žal za propuštenom šansom…

– Činjenica je da smo šansu za odlaskom u Francusku izgubili još pre sedam meseci. Ne vredi plakati, iskreno, ravnodušan sam na svaku priču o Francuskoj. Naš zadatak je da do septembra budemo sto odsto spremni za nove fudbalske izazove, istakao je Aleksandar Kolarov.

(Aleksandar Todorović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.