U trendu

Večiti derbi: Partizan – Crvena zvezda 1:1, Zvezda ostaje na +9

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde večeras (18.00) po 156. put igraju veliki derbi. Treneri večitih rivala Đukić i Milojević odbacuju kalkulacije i najavljuju pobedu, prenose mediji u Srbiji.

Večiti derbi 156. put, praznik srpskog fudbala, okršaj na kraju godine kao kruna uspešne sezone Crvene zvezde i Partizana.

Sastav timova:

Partizan: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Ostojić, Antonov – Everton, Jevtović – Suma, Tavamba, Pantić – Ožegović.
Klupa: Jovičić, El Munir, Mitrović, Radin, Ilić, Đuričković, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Le Talerk, Rodić – Donald, Krstičić – Srnić, Kanga, Pešić – Boaći.
Klupa: Supić, Babić, Gobeljić, Jovičić, Milijaš, Račić, Adžić.

Crno-beli će na svom stadionu dočekati komšije sa druge strane Topčiderskog brda, koje u boljem raspoloženju i dosta rasterećeniji ulaze u 156. ligaški okršaj jer imaju devet bodova viška.

Takođe, Partizan je tek sedmi po učinku na svom terenu u kompletnoj Superligi – sa pet pobeda, četiri remija i jednim porazom, a trener Miroslav Đukić neće moći da računa na Marka Jankovića, a u prvih 11 nema ni rovitog Zorana Tošića.

S druge strane, trener gostiju Vladan Milojević, osim od ranije povređenog Nemanje Radonjića, nema problema sa povređenim igračima, pa je izveo ofanzivnu postavu sa dva napadača.

5. minut – Tavamba odmah požuteo – Kamerunac je neoprezno startovao prilikom ispucavanja Savića i povredio Zvezdinog defanzivca, a sudija Mažić mu je dodelio žuti karton.

Loših prvih 45 minuta u Humskoj, više je dešavanja bilo oko terena, ali je i pored toga Vladimir Stojković zablistao i neverovatnom odbranom sačuvao 0:0.

60. minut –  Penal za Partizan! Ožegović je po ko zna koji put prošao po desnoj strani, katastrofalni Rodić je ostao iza njega, a on prevario i Vujadina Savića. Defanzivac Zvezde je neoprezno uklizao, pokupio protivničkog napadača i Mažić je opravdano pokazao na belu tačku.

Protesti gostiju su se nastavili, iako oni samo mogu da budu srećni jer Savić nije dobio drugi žuti karton, a ’crno-beli’ su imali prilike da šutnu sa bele tačke u derbiju nakon 22 godine.

https://www.youtube.com/watch?v=6Vxbin0lW94

62’ Gooooool! Suma pogađa za 1:0! Gađao je omaleni vezista donji levi ugao, Borjan ga je pročitao i imao loptu na ruci, ali je ona ipak završila ispod prečke!

84. minut –  Goooooool! Boaći je izjednačio na 1:1! Kazna za Ožegovićev promašaj stigla je posle šest minuta – Krstičić je ubacio loptu iz kornera, ona je izbijena, a tamo je vratio Stojković. Nakon gužve pala je u noge Donaldu, on je prosledio levo do Boaćija koji izuzetno preciznim udarcem pogađa donji desni ugao za 1:1.

https://www.youtube.com/watch?v=x2c693boAPA

90+4’ ’Večiti derbi’, 156. po redu u prvenstvu, završen je nerešeno 1:1.

Derbi bez pobednika, Zvezda zimuje na „plus devet“

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno 1:1 (0:0), u 156. večitom derbiju.

Pred nešto više od 15.000 gledalaca u Humskoj, Partizan je poveo golom Sejdube Sume u 62. minutu iz jedanaesterca, nakon što je Vujadin Savić srušio Ognjena Ožegovića, a Milorad Mažić pokazao na belu tačku.

Bio je to prvi penal za Partizan u derbijima posle više od 22 godine, odnosno posle 18. marta 1995. godine i 99. duela večitih koji je završen 2:2.

Ipak, šest minuta pre kraja Zvezda je izjednačila golom Ričmonda Boaćija, šutem iz gužve u šesnaestercu, i sačuvala devet bodova prednosti do starta prolećnog dela sezone.

Derbi je opet sa dve sjajne odbrane Aleksandru Pešiću obeležio Vladimir Stojković.

Nažalost, pamtiće si i po neredina na južnoj tribini, tuči navijača Partizana i intervenciji policije.

Ranije danas odigrane su preostale utakmice 22. kola Superlige:

Spartaka – Vojvodina 1:1 (1:1), Javor – Napredak 0:1 (0:0), Čukarički – Rad 3:0 (1:0), Borac – Mladost 1:2 (1:1), Radnik – Radnički 0:2 (0:1), Bačka – Zemun 1:0 (0:0), Mačva – Voždovac 1:1 (1:1).

Tabela: Crvena zvezda 57 bodova, Partizan 48, Spartak 40, Radnički 39, Čukarički 38, Voždovac 36, Napredak 34, Vojvodina 33, Mladost 30, Radnik 25, Mačva 24, Zemun 21, Bačka 21, Borac 15, Javor 15, Rad 14

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.