U trendu

Stotka Zvezde u derbiju!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21), u derbiju sedmog kola regionalnog košarkaškog takmičenja.

Slavni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger je u Pioniru i bodri Partizan protiv Crvene zvezde. Pozdravio je publiku sa tri prsta, što je u sali izazvalo ovacije: „Bravo, Švajni, Srbine!“

Ovo nije prvi put da će Nemac gledati „parni valjak“ u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Švajni je pre nešto više od godinu dana bio i gost na meču između Partizana i Olimpije i tom prilikom je od kapitena beogradskog tima Novice Veličkovića dobio dres sa brojem 31.

Crno-beli su u prvom „večitom derbiju“ sezone domaćini, pa su tako njihovi navijači brojčano preovladavati u hali „Aleksandar Nikolić“.

Izabranici Dušana Alimpijevića meč dočekuju u nešto slabijoj formi, pošto u prethodnih šest mečeva imaju po tri pobede i poraza, s tim što su dva u Evroligi.

Zvezda se prethodnih nedelja nalazila u teškom ritmu utakmica, pa i ne čude malo slabije partije.

Kada je reč o Partizanu, ekipa Miroslava Nikolića posle sporog starta u ABA ligi nalazi se u naletu jer imaju četiri pobede zaredom.

Obe ekipe iz šest odigranih utakmica imaju skor od četiri pobede i dva poraza, Partizan je poražen od Mornara i MZT, dok je Zvezda doživela neuspehe protiv Cedevite i Budućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.