U trendu

Veliki preokret Madjarske za ubedljivu pobedu nad Rusijom

Vaterpolo reprezentacija Mađarske zabeležila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras posle preokreta ubedljivo savladala Rusiju sa 12:6 (1:4, 3:1, 3:0, 5:1) u drugom kolu Grupe D.

Mađarskoj je ovo prva pobeda na šampionatu, pošto je u prvom kolu odigrala nerešeno sa Grčkom. Rusija je u prvom kolu pobedila Tursku.

Rusija je u derbiju dana vodila 3:0, a posle prve četvrtine 4:1. „Baćuške“ su u drugoj deonici vodile i 5:2, ali onda je Mađarska tokom dve četvrtine napravila seriju od 6:0 i došla do vođstva 8:5.

Mađari su u tom periodu dali gol i sa igračem više, a odbranili su jedinu prednost rivala. Dmitrij Holod je početkom četvrte četvrtine smanjio na 8:6 i tako doneo novu nadu Rusiji, ali su Denes Varga i njegov mlađi brat Danijel sa dva gola doneli ogromnu prednost Mađarskoj, a onda je Bence Batori sa dva gola stavio tačku na veliki derbi.

Batori je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa pet golova, dok je Đorđ Vamos postigao tri gola, a Denes Vaga dva.

Najefikasniji u timu Rusije bio je Holod sa tri gola.

Ranije danas, Italija je zabeležila drugu uzastopnu pobedu, pošto je pobedila Rumuniju sa 11:5. „Azuri“ su u prvom kolu pobedili Nemačku 16:5 i tako sa dva ubedljiva trijumfa potvrdili da su glavni kandidati za prvo mesto u Grupi C.

Italija u petak igra protiv autsajdera Gruzije.

Osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, selekcija Grčke ubedljivo je danas pobedila Tursku sa 21:6.

Rezultati današnjih mečeva:

Grupa C:

Nemačka – Gruzija 11:9

Turska – Grčka 6:21

Grupa D:

Rumunija – Italija 5:11

Mađarska – Rusija 12:6

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.