Veliko interesovanje sportista za Beogradski maraton

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da je interesovanje za ovogodišnju trku veliko, pošto se do sada prijavilo više od 2.500 maratonaca i polumaratonaca iz 42 zemlje.

„Interesovanje za 29. Beogradski maraton prevazilazi sva očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno više od 2.500 učesnika iz 42 zemlje. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više gradjana, pogotovo mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji“, rekao je Nikolić za magazin Distans raning.

Prijavljivanje za 29. Beogradski maraton elektronskim putem počelo je šest meseci pre trke, koja će se održati 14. aprila.

„Naša želja i misija, kao organizatora Beogradskog maratona, jeste da trčanje kao pokret zdravlja postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara“, dodao je Nikolić.

On je rekao da očekuje oko 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva.

Nikolić je naveo da se sve veći broj stranih samoplatežnih učesnika iz Grčke, Rusije, Velike Britanije, Španije, Holandije, SAD, Kine, Nepala, Brazila, Indije i Južne Afrike, pojedinačno i u organizovanim grupama, prijavljuje za Beogradski maraton.“Verujemo da će se taj trend nastaviti u dužem vremenskom periodu i da možemo da se približimo i broju od 10.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, možda već  naredne godine, kada će u potpunosti zaživeti i zajednički projekat Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije i Beogradskog maratona čiji je cilj stalna promocija Beograda kao turističke destinacije, Beogradskog maratona i povećanje turističkog prometa u Beogradu i Srbiji“, rekao je Nikolić.
Prošlogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4.500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar