U trendu

Veliko interesovanje sportista za Beogradski maraton

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da je interesovanje za ovogodišnju trku veliko, pošto se do sada prijavilo više od 2.500 maratonaca i polumaratonaca iz 42 zemlje.

„Interesovanje za 29. Beogradski maraton prevazilazi sva očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno više od 2.500 učesnika iz 42 zemlje. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više gradjana, pogotovo mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji“, rekao je Nikolić za magazin Distans raning.

Prijavljivanje za 29. Beogradski maraton elektronskim putem počelo je šest meseci pre trke, koja će se održati 14. aprila.

„Naša želja i misija, kao organizatora Beogradskog maratona, jeste da trčanje kao pokret zdravlja postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara“, dodao je Nikolić.

On je rekao da očekuje oko 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva.

Nikolić je naveo da se sve veći broj stranih samoplatežnih učesnika iz Grčke, Rusije, Velike Britanije, Španije, Holandije, SAD, Kine, Nepala, Brazila, Indije i Južne Afrike, pojedinačno i u organizovanim grupama, prijavljuje za Beogradski maraton.“Verujemo da će se taj trend nastaviti u dužem vremenskom periodu i da možemo da se približimo i broju od 10.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, možda već  naredne godine, kada će u potpunosti zaživeti i zajednički projekat Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije i Beogradskog maratona čiji je cilj stalna promocija Beograda kao turističke destinacije, Beogradskog maratona i povećanje turističkog prometa u Beogradu i Srbiji“, rekao je Nikolić.
Prošlogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4.500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar