U trendu

Venus Vilijams: Serena ima dobru šansu da osvoji kalendarski grend slem

Američka teniserka Venus Vilijams rekla je da njena mlađa sestra Serena ima „istorijsku priliku“ da osvoji kalendarski grend slem, kao i da je svim teniserkama „jako teško“ da igraju protiv nje.

Venus je govorila na konferenciji za novinare pred pred početak meča njenih Vašington Kasls u takmičenju Svetski timski tenis. Serena je ove godine osvojila sva tri grend slema do sada – Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, i sada je u septembru čeka Ju-Es Open.

„Mislim da ima zaista dobre šanse, ali nije sad da su se igračice na Vimbldonu same predavale, već je zasluženo pobedila u svakom meču i zaslužila je svaki gem, svaki poen, tako da sam sigurna da joj neće biti lako da osvoji Open“, rekla je 35-godišnja Venus.

Serena ima 33 godine i želi da postane prva žena još od Štefi Graf koja je osvojila sva četiri grend slema u istoj godini. To je pre 27 godina pošlo za rukom Štefi Graf. Mlađa Vilijamsova je u subotu na Vimbldonu osvojila svoj 21. grend slem trofej, i tako zabeležila svoj drugi „Serena slem“, odnosno postala je simultani šampion sva četiri grend slem turnira.

Venus je u karijeri osvojila sedam grend slem trofeja, a ona je s novnarima u Vašingtonu pričala o raznim temama, uključujući i kontroverzni članak iz Njukork tajmsa od vikenda koji se bavio teniserkama i njihovim telima.

„Kada se priča o tome, jedino ko može da razume kako je to biti profesionalni sportista jeste profesionalni sportista, da shvati koliko toga se ulaže u to, ili možda neko ko se bavio sportom i ko mu je davao srce i dušu. Ako niste prošli kroz to, teško je razumeti“, rekla je Venus Vilijams.

Ona je kazala da nema nameru da odlazi u penziju uskoro, a to je novinarima rekla odgovarajući na pitanje da li će se zalagati za jednake zarade za sportistkinje.

„Volela bih da se bavim time, ali sam potpuno, potpuno predana svojoj karijeri. Jedva čekam američku turneju, da nastavim da igram dobro i da nastavim da se popravljam“, rekla je Venus Vilijams.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar