U trendu

Veslači Vasić i Bedjik osvojili bronzu na EP

Srpski veslački dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Bedjik osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama.

Vasić i Bedjik su osvojili bronzu rezultatom 6:27,68. minuta.

Italijanska posada osvojila je zlatnu medalju rezultatom 6.22,58, dok je srebro pripalo Francuzima sa 6:25,96 minuta.

„Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. godini u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje na najvećim svetskim takmičenjima, što smo inače činili 2015. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Pružili smo maksimum, što je u ovom trenutku bilo dovoljno za treće mesto. Napravili smo sjajnu atmosferu, ceo tim oko nas, na čelu sa trenerom (Nebojšom) Ilićem, funkcioniše na najvišem niovu i s optimizmom očekujemo predstojeće izazove u ovoj sezoni“, rekao je Vasić, saopštio je Veslački savez Srbije.

Vasić je osvojio treću evropsku bronzu, a drugo u dvojcu bez kormilara sa Bedjikom, a ima i bronzu u četvercu bez kormilara iz 2012. godinu.

Štrokeru dvojca Nenadu Bedjiku bronza u Račicama je četvrta medalja na evropskim prvenstvima. Pre toga osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem.

„Podigli smo naše trkanje u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Italijani, osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, pokazali su da su dominantni u ovom trenutku. Sa novom posadom Francuske smo bili uz rame sve do finiša kada su bili bolji i zasluženo stigli do srebra. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu“, rekao je Bedjik.

Marko Marjanović je rezultatom 6:51,62 trijumfovao u B finalu skifa, pa je šampionat u Češkoj završio kao sedmi.

Četverac bez kormilara Aleksandar Bedjik, Igor Lucić, Igor Djerić i Damjan Lazić u konačnom plasmanu zauzeo je 10. mesto rezultatom 6:05,80 minuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar