U trendu

Nećete verovati kako se Vida izvinio Rusima

Hrvatski bek Domagoj Vida javno se izvinio, i to na ruskom jeziku, zbog parole „Slava Ukrajini“ koju je rekao u video-obraćanju nakon pobede u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nad selekcijom Rusije.
„Znam da sam napravio grešku. Hoću još jednom da se izvinim pred Rusima. Nisam razmišljao i izvinjavam se, to je život. Moramo da učimo na sopstvenim greškama“, rekao je Vida u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Prethodno je saopšteno da je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila zvanično upozorenje hrvatskom reprezentativcu Domagoju Vidi, dok je Ognjenu Vukojeviću, bivšem hrvatskom reprezentativcu, koji je takođe bio na snimku sa Vidom, izrekla kaznu od 15.000 franaka zbog kršenja fer-pleja.

Vukojević je nakon toga izbačen iz sastava hrvatske selekcije, a potom se i javno izvinio Rusiji rečima da njegova poruka nije imala političku poruku, već da je želeo da se zahvali prijateljima iz kijevskog „Dinama“, gde je nekada igrao, a sada je član stručnog štaba. U kijevskom „Dinamu“ je igrao i Domagoj Vida.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske prvi put u istoriji plasirala se u finale Mundijala, pošto je u polufinalu Šampionata u Rusiji u Moskvi savladala Englesku posle produžetaka sa 2:1.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar