U trendu

Vidić: Spremam se za trenera

Nekadašnji proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić planira da poseti pojedine trenere i klubove po Evropi kako bi što spremniji započeo trenersku karijeru.

„Nadam se da mi leđa neće praviti problem kada sedim na klupi (smeh prim. aut). Imam ambiciju da budem trener i spremam se godinama za to. Želja mi je da uskoro posetim vrhunske klubove i trenere i što više naučim, a potom i krenem novu karijeru“, rekao je Vidić za zvanični sajt Mančester Junajteda.

Vidić je u februaru iznenada objavio da prestaje sa aktivnim igranjem fudbala u 34. godini, istakavši ga je sprečila povreda leđa.

„Odluku nisam doneo iznenada, već zbog velikog broja povreda. Zbog toga sam i napustio Mančester Junajted jer sam osetio da nisam više na potrebnom nivou, na koji sam navikao. Odluka nije bila laka“, zaključila je „srpska stena“, trenutno zaposlen u Junajtedu kao ambasador kluba u Kini.

Vidić je osam godina proveo na Old Trafordu, gde je osvojio pet titula Premijer lige i Ligu šampiona, ali i stekao status kapitena, ulogu koju mu je dao jedan od najvećih trenera u istoriji ser Aleks Ferguson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.