U trendu

Vilander brani Đokovića: „Odmah zoveš lekara“

Novak Đoković je izborio četvrtfinale US Opena, jer je sa 6:3, 6:4, 6:3 nadigrao Žoaoa Souzu iz Portugala, pa će se u narednoj rundi boriti sa boljim iz duela Federer – Milman.

Mats Vilander je bio zadovoljan izdanjem šestog igrača sveta, stavljajući akcenat na hrabrost koju poseduje Srbin prilikom teških udaraca, izdvajajući bekhend na koji se Nole oslanja sve više i više.

– Novak je malo bolji u svakom segmentu igre, Souza nema taj jedan žestok forhend. Maksimalno fokusiran Đoković, ali je rezultat bio realan, odlično je odigrao. Specifično je to što može da se osloni na svoj bekhend. Mogu da shvatim šta se tu dešava u glavi, jer sam tako i ja igrao svaki put. Nije želeo mnogo vremena da provodi na terenu, osvajao je ključne poene kada god je bilo potrebno. Hvatao je visoko loptu, „prolazio“ je kroz istu, a na Rolan Garosu je više gurao kada ju je udarao. U tom položaju nije lako, ali se usudi da je hrabro udari i to mu se vrati na najbolji način – rekao je Vilander, a prenosi „Blic“.

Đoković je dva puta u toku meča sa Souzom tražio lekarsku pomoć, videlo se da mu je vrućina u Njujorku teško pala, a njegov protivnik je bio ljut što su pauze trajale „predugo“. Ipak, Šveđanin je stao u odbranu našeg igrača, ističući da svako treba da sluša svoje telo i da kada god oseti potrebu, pozove lekara.

– Sve ostalo ide svojim tokom, oslobodi se i nema problema. Nisu se momci navikli na vrućinu… Slušajte svoje telo, tako bi svi trebalo da reaguju. Čim nešto nije u redu, odmah zovite lekara, bez obzira na sve – objasnio je Mats.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar