U trendu

Vilander: Novak se spustio na zemlju, više ne odlučuje srcem

Trostruki šampion Rolan Garosa Mats Vilander smatra da Novak Đoković igra najgori tenis u poslednjih sedam, osam godina.

Đoković je u sredu eliminisan u četvrtfinalu turnira u Parizu, a osim titule ostao je i bez drugog mesta na ATP listi.

„Sada je čvrsto na zemlji jer je do sad očigledno bio negde drugo. To se dešava svim igračima u jednom trenutku u karijeri moraš biti prosečan, boriti se sam sa sobom, donositi pogrešne odluke, moraš misliti o svemu, više se ne osećaš prijatno, a mislim da on previše pokušava bekhendom, promašuje ih mnogo“, rekao je Vilander.

Novak nije uspevao da parira Timu iako je pre samo nekoliko nedelja nadigrao Austrijanca na Mastersu u Rimu sa 6:1, 6:0.

„Mora prestati da se nadigrava sa protivnicima, ne sme biti toliko blizu linije. Novak je delovao van ravnoteže, neprijatno, uslovi su bili teški, ali obično su u tom slučaju u korist boljeg igrača, iskusnijeg. Jasno je da je on daleko od najboljeg, možda najgori u poslednjih sedam, osam godina. Verovatno će pozvati Andrea Agasija, siguran sam da on ime neke ideje šta se dešava. Zbog toga je Andre tu, mislim da Novak zna šta nije u redu. Teško je videti sa strane, ali je jasno da odluke koje donosi nisu više iz srca kao pre“, dodao je Vilander, a prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar