U trendu

Virtus: Teodosić ne ide u Kinu, nastavlja lečenje u Bolonji

BOLONJA – Košarkaški klub Virtus iz Bolonje saopštio je da njihov igrač Miloš Teodosić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

U saopštenju se navodi i da je selektor reprezentacije Srbije i trener Virtusa Aleksandar Đorđević danas obavestio srpsku javnost o stanju povrede kapitena, rekavši da će plejmejker 99 odsto propustiti SP.

Izvršni direktor Virtusa Luka Baraldi zahvalio se Košarkaškom savezu Srbije na stalnoj komunikaciji koju su imali.

„Želeo bih da se zahvalim predsedniku Daniloviću, treneru Đorđeviću i profesoru Radovanoviću na njihovoj osetljivosti i spremnosti. Znamo dobro šta Miloš predstavlja u Srbiji i u reprezentaciji, i zbog toga nam je veoma žao što nije u Kini, ali zdravlje i oporavak igrača je uvek na prvom mestu, i to ćemo učiniti i mi“, rekao je Baraldi.

Dodaje se da će Teodosić ostati u Evropi kako bi dalje lečio povredu zadobijenu 10. avgusta na meču protiv Litvanije u beogradskoj Štark areni.

„Teodosić će narednih dana biti u Bolonji na raspolaganju stručnom štabu i medicinskom timu Virtusa, istovremeno nastavljajući terapije u tamošnjem Izokinetičkom centru. Imamo brojne slučajeve povređenih vrhunskih igrača, potrebna nam je velika pažnja zbog sve opterećenijeg kalendara. Previše je povreda i veliki igrači moraju biti zaštićeni, jer su oni glavni glumci predstave“, ističe se u saopštenju Virtusa.

Košarkaši Srbije danas su otputovali u Kinu, gde će pre početka SP imati još tri provere, a rivali će im biti Italija, Francuska i Novi Zeland.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar