U trendu

Više hiljada navijača dočekalo fudbalere Albanije u Tirani

Nekoliko hiljada navijača dočekalo je danas u Tirani  fudbalsku reprezentaciju Albanije, koja je po prvi put u svojoj istoriji izborila plasman na neko veliko međunarodno takmičenje.

Albanske fudbalere je na aerodromu u Tirani dočekao premijer Edi Rama, koji je potom i u Vladi organizovao svečani prijem.

Reprezenetacija Albanije je jučerašnjom pobedom od 3:0 nad Jermenijom u Jerevanu izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Predsednik Bujar Nišani dodelio je reprezentativcima najviše civilno odlikovanje – nacionalni orden časti.

Nakon toga, na glavnom trgu u Tirani, koji je bio prekriven nacionalnim bojama – crvenoj i crnoj, izabranike Đanija De Bjazija pozdravilo je više hiljada navijača, koji svoje fudbalere doživljavaju kao prave heroje.

Kako prenose lokalni mediji, pre samog dolaska fudbalera iznad okupljene mase na trgu pojavio se dron, koji je izazvao veliko oduševljenje. Navijači su pored zastava Albanije nosili i zastave takozvane države Kosovo.

Albanija je u kvalifikacionoj Grupi I za Evropsko prvenstvo zauzela drugo mesto, iza Portugala, a ispred Danske, Srbije i Jermenije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar