U trendu

Više od 500 devojčica besplatno trenira košarku kod Marine Maljković

Više od 500 devojčica osnovnoškolskog uzasta besplatno trenira košarku, u sklopu Pokreta za žensku košarku dosadašnje selektorke Srbije Marine Maljković, saopšteno je danas iz te organizacije.

„Trenutno smo na broju 572, ali on se iz nedelje u nedelju stalno povećava, jer gotovo na svakom treningu se pojave nove devojčice, željne da udju u svet košarke. To je još jedan dokaz koliko dobra ideja uz realizaciju vrednih i posvećenih ljudi i pomoć institucija i prijatelja može da preraste u izvanredan projekat, društveno koristan u kome mogu da uživaju kako devojčice, tako i njihovi roditelji“, navela je Maljković.

Projekat besplanih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta sprovodi se nešto više od godinu dana.

„Zbog brojnih obaveza koje sam imala u Galatasaraju, kako u turskom šampionatu, tako i u Evrokupu, nisam mogla u prethodnih mesec dana da dodjem u Beograd i obidjem treninge. Uskoro ću, pa ćemo opet organizovati košarkaško druženje sa interesantnim igrama i utakmicama“, navela je Maljković.

Besplatni treninzi se trenutno obavljaju na 12 lokacija u Beogradu, Obrenovcu, Požarevcu i Odžacima, a od 8. aprila počeće i u Mladenovcu.

Projekat besplatnih škola košarke za devojčice u Beogradu se sprovodi u osnovnim školama „Mihailo Petrović Alas“, „Kralj Petar prvi“ i „Milena Pavlović Barili“, zatim u sportskim centrima „Vizura sport“, „Milan Gale Muškatirović“, „Vračar“, „Majdan“, „11. april“, „Top spin“ i „Obrenovac“ kao i u Požarevcu i Odžacima.

Od 8. aprila, besplatne škole košarke sprovodiće se vikendom od 10.00 do 12.00 sati u sportskom centru „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.