U trendu

Vlasnik FK Los Andjeles želi da dovede Runija

Vlasnik američkog fudbalskog kluba Los Andjeles Tom Pen rekao je danas da 2018. godine namerava da dovede kapitena Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Vejna Runija.

Prethodnih nedelja mediji su spekulisali da će Runi napustiti Old Traford pošto je izgubio mesto u timu kod trenera Žozea Morinja. Runijev ugovor sa Junajtedom ističe 2019. godine. Kapiten Engleske je ovog leta odbio ponudu Pekinga da predje u kinesku Super ligu.

Fudbalski klub Los Andjeles će za dve godine debitovati u MLS ligi i uprkos Runijevoj nameri da ostane u Junajtedu, Pen je rekao da je tridesetjednogodišnji napadač prva želja uprave kluba.

„Vejn Runi je primer kakvog igrača želimo da dovedemo u Los Andjeles. On je jedno od 10 imena koje tražimo, ali trenutno smo daleko od dovodjenja bilo koga. Do prve utakmice u MLS ligi imamo još 18 meseci i videćemo da li su fudbaleri Runijevog statusa i reputacije zainteresovani. Želimo da budemo ravnopravni sa konkurencijom pa je važno da privučemo igrače koji su svetski poznati“, rekao je Pen, preneo je Skaj Sports.

Runi neće večeras igrati za Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Španije zbog lakše povrede kolena. Njega će pregledati lekari Junajteda pre nego što donesu odluku da li će u nedelju moći da igra protiv Arsenala na Old Trafordu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.