U trendu

Vojvodina: Fudbal se igra zbog publike a ne zbog kladionica

Fudbalski klub i sportsko društvo Vojvodina izrazili su danas nezadovoljstvo sudjenjem na utakmici protiv Crvene zvezde, koju su Novosadjani izgubili posle diskutabilnog jedanaesterca u završnici meča i pozvali su Fudbalski savez Srbije, Zajednicu Super lige i klubove „da se zajedno izbore protiv zla“ i da sudjenje bude pošteno.

Vojvodina je juče u Novom Sadu izgubila od Crvene zvezde sa 1:2, u 26. kolu Super lige Srbije, a pobedonosni gol za beogradski klub postigao je Mohamed Ben u 84. minutu posle diskutabilnog jedanaesterca.

Vojvodina je izrazila nezadovoljstvo sudjenjem Jovana Šegrta, a saopštenje objavljeno na klupskom sajtu naslovila je „Ne sude šegrti, nego majstori“.

„Juče je u Novom Sadu odigran fudbalski derbi Vojvodina–Crvena zvezda. Dobar fudbal, muški, 10.000 gledalaca. Retkost za srpski fudbal. Ono što je postalo često je katastrofalno sudjenje. Fudbal se igra zbog publike i sportskog nadmetanja, a ne zbog kladionica i interesnih lobija. To uništava srpski fudbal u sportskom i moralnom smislu“, navodi se u saopštenju.

Vojvodina je navela i da sport gubi smisao „ako o rezultatu utakmica i mestu na tabeli ne odlučuje igra i sportska sreća na terenu, nego pištaljka u ustima ljudi sumnjivog morala“.

„To nije problem samo FK Vojvodina ili bilo kog drugog kluba, već celokupne sportske javnosti. Da li će taj kancer vratiti gledaoce na stadione i ugled srpskog fudbala? Neće. Pozivamo FSS, Zajednicu Super lige i Prve lige i sve fudbalske klubove da se izborimo protiv ovog zla. Da sudjenja budu fer i poštena. Tražimo li mnogo?!“, piše u saopštenju Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.