U trendu

Vojvodina konačno pobedila, Rad osvojio bod

Fudbaleri Vojvodine prekinuli su seriju od pet utakmica bez pobede u Super ligi, pošto su danas u gostima pobedili Javor iz Ivanjice sa 1:0.

U ostalim popodnevnim mečevima Super lige, Radnik i Rad su Surdulici odigrali 1:1, dok je OFK Beograd u gostima pobedio Voždovac sa 3:2.

Vojvodina je do tek treće pobede u poslednjih 13 kola došla golom Siniše Babića u 24. minutu. Napadač Novosađana natrčao je na odbijenu loptu posle jednog slobodnog udarca i lako savladao golmana Javora Vladana Đogatovića.

Ekipe su igrale čvrsto do kraja, a Javor je u finišu imao inicijativu, ali je Vojvodina uspela da se odbrani.

Vojvodina sada ima 25 bodova na sedmom mestu, dok je Javor šesti sa 26.

Radnik je ostao neporažen u osmom uzastopnom meču i sada ima 21 bod, jedan manje od Voždovca na devetom mestu, dok bod više ima Mladost, koja je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Radnik je poveo golom Slaviša Stojanović u 14. minutu, a izjednačio je Miloš Milisavljević u 86. posle kornera.

Rad je tako prekinuo crnu seriju od šest uzastopnih prvenstvenih poraza. „Građevinari“ nisu pobedili puna dva meseca, a ovo je prvi put da su postigli gol posle pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima. Rad sada ima 14 bodova i nalazi se na pretposlednjem meču.

„Romantičari“ su brzo poveli sa 2:0, golovima Nikole Mikića u 26. i Aleksandra Pejovića u 31. minutu. Voždovac je smanjio u 37, golom Miloša Mihajlova, a izjednačio je Obiora Odita u 71.

Sva tri boda OFK Beogradu doneo je Komnen Andrić u 88. minutu. On je dugo pokušavao da nešto uradi u kaznenom prostoru, a onda je šutnuo sa strane „iz očaja“, ali je lopta zakačila golmana Zorana Popovića i ušla u gol.

OFK Beograd sada ima 18 bodova i nalazi se na 12. mestu, dok je Voždovac deveti sa 22.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.