U trendu

Vojvodina pobedila Radnik

Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Radnik sa 2:0, u utakmici 15. kola Super lige Srbije i vratili se na drugo mesto na tabeli.

Golove za Vojvodinu postigli su Nikola Ašćerić u 54. minutu i Dejan Meleg u 70. minutu iz penala.

Novosadjani su ostvarili 10. prvenstvenu pobedu i vratili su se na drugo mesto na tabeli sa 32 boda, tri manje, ali i utakmicom više od vodeće Crvene zvezde. Vojvodina ima i tri boda više, ali i utakmicu više od Partizana.

Radnik je pretrpeo osmi prvenstveni poraz i zauzima 10. mesto na tabeli sa 15 bodova.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila i pohvalio igrače na ostvarenim rezultatima u polusezoni.

„Za Srbiju i fudbalsku javnost je dobro kada se odigra ovakva utakmica bez ijedne primedbe sa obe strane. Ponosan sam na igrače, vrlo brzo su zaboravili na ono što se desilo u Nišu i poraz od Radničkog. Danas smo dominirali 90 minuta, napadali, igrali visok presing od prvog minuta smo pokazali da želimo da pobedimo“, rekao je Lalatović posle utakmice za televiziju Arenasport.

On je dodao da je ponosan na svoju ekipu, koja je izdržala pritiske, odigrala veliki broj utakmica u polusezoni i ostvarila dobar učinak.

„Bio je veliki pritisak na mojim igračima, svi pričaju da je Partizan prišao Zvezdi, niko ne kaže da i Vojvodina deli prvo mesto, sada imamo 32 boda. Završava se jesenji deo, čestitam igračima na učinku od 10 pobeda, dva nerešena i tri poraza. Danas smo zasluženo pobedili, ostajemo na drugom mestu i to je u ovom trenutku najvažnije“, naveo je on.

Posle utakmica 15. kola sledi dvonedeljna pauza u Super ligi Srbije zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

„U pravo vreme dolazi pauza, da se ekipa odmori, dolaze teški tereni. Odigrali smo mnogo utakmica, do 14. decembra Vojvodina će odgirati 31 utakmicu, a pre godinu i po dana igrala je 30 utakmica godišne. Sada za pet meseci 31. Nemam veliki fond igrača, ovu sezonu igrali smo sa 13, 14, ogroman je pritisak i ogroman umor“, rekao je Lalatović.

Trener Radnika Neško Milovanović rekao je da njegova ekipa trenutno ne može da traži bodove protiv Zvezde, Partizana i Vojvodine.

„Primili smo prvi gol posle naše greške, posle je došao i drugi. Vojvodina je pokazala da igra lepršav i dobar fudbal. Čestitam im, zasluženo su pobedili. Okrećemo se utakmici protiv Javora, imamo 15 dana da se spremimo. Mi nismo ekipa koja trenutno može da traži bodove protiv Zvezde, Partizana i Vojvodine, treba bodove da tražimo protiv ekipa koje su nam slične. U Ivanjici ćemo ići da se nadigravamo i na pobedu“, rekao je Milovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar