U trendu

Votford pobedio Mančester junajted

Fudbaleri Votforda pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 3:1 u petom kolu engleske Premijer lige.

Golove za Votford postigli su Etjen Kapu u 34, Huan Suniga u 83. minutu i Troj Dini u 95. minutu. Strelac jedinog pogotka za Mančester junajted bio je Markus Rašford u 62. minutu.

Mančester je tokom većeg dela meča bio bolji rival, ali na kraju nije uspeo da izbegne drugi uzastopni poraz u šampionatu Engleske.

Domaćin je do prednosti stigao u 34. minutu. Daril Janmat centrirao je s desne strane, a na penalu je samo ostao Kapu koji je preciznim udarcem savladao Davida de Heu.

Sve do izjednačujućeg pogotka Mančestera nije bilo pravih prilika na utakmici. Markus Rašford najbolje se snašao u šesnaestercu Votforda u 62. minutu posle ubačene lopte s levog boka, te je snažnim udarcem s oko pet metara doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Votford je sjajno odigrao u završnici susreta, a Suniga je samo nekoliko sekundi po ulasku u igru gotovo sa istog mesta kao i Kapu savladao De Heu i tako ponovo doveo svoj tim do prednosti.

Konačan rezultat postavio je Troj Dini iz jedanaesterca u 95. minutu. Minut ranije penal je skrivio Maruan Felaini koji je oborio Sunigu u kaznenom prostoru.

Votfordu je ovo druga uzastopna pobeda u Premijer ligi, pa posle peto odigranih utakmica zauzima osmo mesto sa sedam bodova, dok Mančester ima dva više i zauzima šesto mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar