U trendu

Vučelić: Nismo mi naložili majice, to je spontana reakcija igrača

Predsednik Partizan Milorad Vučelić rekao je danas da uprava tog kluba nije naložilia igračima da na teren izadju noseći majice sa likom ubijenog navijača i osudjivanog kriminalca, rekavši da je to bila „spontana reakcija“ fudbalera.

Partizan je pre oko 10 dana izašao na teren u majicama sa likom ubijenog Aleksandra Stankovića, a dan posle toga to su učinili i košarkaši. Huligani su tada na košarkaškoj utakmici tukli ljude koji su se bunili zbog toga, a na poslednjoj utakmici fudbalskog kluba, huligani su ponovo tukli ljude, bez ikakve reakcije policije.

Fudbalski klub i Sportsko društvo Partizan su dali čitulju ubijenom Stankoviću, a javnost u Srbiji negativno je reagovala na sve to. Odmah posle današnjeg izbora Vučelića za predsednika fudbalskog kluba, novinari su ga pitali kakvu poruku klub šalje time što tera fudbalere da nose takve majice.

„Ne mogu da verujem da ste tako neobavešteni. Informer je dan kasnije objavio izjavu Valerija Božinova koji je jasno rekao da je to bila ideja  njega i navijača. Dakle, nema potrebe da baratate tim da je neko naterao nekoga… Imate jasnu situaciju, uputite pitanje Božinovu i navijačima. Nikakav oni nalog nisu dobili“, odgovorio je Vučelić.

On je posle pitanja da li klubom upravljaju Božinov i navijači ili uprava, kazao da je to bila spontana reakcija, a da je klub dao čitulju njemu kao navijaču.

„Klubom upravlja uprava kluba, ali mi ne možemo naredjivati, to je spontana reakcija koja nastala zato što su oni osetili potrebu da to urade prema nekom ko navija za njih godinama. Nemojte govoriti o nalogu uprave, nema naloga uprave. On je navijač, mi nemamo personalne kartone navijača, neko je navijač i mi smo dali tu čutulju“, rekao je Vučelić.

Predsednik Partizana kazao je da klub nije optužio Stankovića da je napao generalnog sekretara Miloša Vazuru, nego nadležni organi, ali da ga tužilaštvo nije optužilo. Na konstataciju novinara da je on bio osudjeni kriminalac, Vučelić je rekao da to igrači možda nisu znali.

Mnogo ljudi možda ima u publici koji navijaju i čije mi personalne kartone nemamo. Drugo, mi nismo zavod za sprovodjenje krivičnih sankcija, kao što  znate. Imate nadležne organe pa njih pitajte. Možda igrači i ne znaju da je osudjeni kriminalac“, rekao je Vučelić.

On je kazao da klub nije dostavio zahtev za majice upravi lige, ali da to nije pitanje za upravu.

„Očigledno da nismo dostavili zahtev. To morate s igračima da raspravite, ne s nama. Mi možemo da kaznimo igrače“, rekao je Vučelić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.